top of page
david-van-dijk-255503-unsplash.jpg
  • Writer's pictureKenny

4 tips om gemotiveerd te blijven

Ook geregeld geen zin en motivatie om ergens aan te beginnen of iets af te werken? Hou deze 4 tips dan (letterlijk) in je achterhoofd en het zal een stuk gemakkelijker gaan.

motivatie tips
Motiverende gedachten doen wonderen

1. Motiverende gedachten

Bekijk het eens van de andere kant. Door dingen anders (in je hoofd) te verwoorden, ga je je brein trainen iets leuk te vinden wat je eigenlijk niet graag doet. Handig, toch?


2. Denk positief en focus op het resultaat

Dit is hoe het niet moet: "Aaarrgh, ik moet de afwas nog doen". Op deze manier gaat die afwas veel beter gaan: "Ik vind het fijn als de afwas gedaan is, zodat de keuken weer netjes en ik de tafel kan dekken". Als je focust op het resultaat, dan ga je ergens sneller aan beginnen en blijf je gemotiveerd. Als je focust op het negatieve ga je dingen uitstellen.


3. Beloon je familieleden met complimentjes.

Heeft je dochter of zoon flink zelf haar/zijn boterhammen gesmeerd, maar hangt de hele tafel vol chocopasta? Geef dan gewoon een complimentje over het smeren van de boterhammen in plaats van te zeuren dat de tafel vuil is. Je zal zien dat dit wonderen doet voor je motivatie.


4. Positieve associatie

Bouw nieuwe gewoontes op met behulp van positieve associatie. Wil je bijvoorbeeld liever naar Netflix kijken in plaats van te sporten? Of liever naar muziek luisteren in plaats van te stofzuigen? Combineer een taak die je niet graag doet met iets dat je wel leuk vindt en je zal zien dat alles veel vlotter gaat.


Laten we nu al onze rommel opruimen, omdat we het fijn vinden om in een opgeruimd huis te leven waar we tot rust kunnen komen. Deal? ;)38 views0 comments

Yorumlar


bottom of page