top of page
david-van-dijk-255503-unsplash.jpg
  • Writer's pictureKenny

Een rustige ochtend? Maak boekentassen de avond voordien al klaar

Je kent het wel.. 's Avonds als de kinderen eindelijk in bed liggen ben je te moe om nog alles klaar te zetten voor de komende dag. "Ik sta morgen wel wat vroeger op voor de boekentassen". En nét die ochtend zijn je kinderen extra vroeg wakker en vragen ze enorm veel aandacht. Je hebt eigenlijk geen tijd om ermee bezig te zijn, want je had dat extra half uur nodig om 101 andere dingen in orde te brengen. Gevolg? Een zeer stressy ochtend voor zowel jou als de kinderen...


boekentas op voorhand klaarmaken
Vermijd een stressy ochtend en maak de boekentassen de avond voordien al klaar.

Ik pleit er dus (ondanks dat het soms ook bij mij met tegenzin is) voor om toch zoveel mogelijk de avond voordien klaar te maken/leggen.


Zo pakken wij het aan:


1. Terwijl de kinderen in bad zitten of gewassen worden door 1 van ons 2 legt de andere de kleren klaar en maakt de boekentassen.


2. De kleren leggen we klaar in zo een stoffen mand van IKEA die in onze kast past. Zo blijft het ordelijk en uit het zicht. Ook de jassen en schoenen zetten we al klaar aan de voordeur.


3. We zetten de drinkbussen, brikjes, boterhamdozen fruitdoosjes en koekjesdozen al klaar op het aanrecht. De koekjesdozen vullen we al. De fruitdozen ook afhankelijk van het soort fruit. Druiven, bananen of pruimen kunnen bijvoorbeeld de dag voordien klaargemaakt worden, maar een appel, kiwi of peer maken we pas de ochtend zelf. Ook boterhammen maken we de ochtend zelf nog klaar.


4. We dekken de ontbijttafel, zodat we dat ook al niet meer 's ochtends hoeven te doen.


5. Een half uurtje later liggen de kinderen in bed en is het voor ons tijd om te relaxen.


Succes!


92 views0 comments

Komentáře


bottom of page