top of page
david-van-dijk-255503-unsplash.jpg
  • Writer's pictureKenny

Een weekmenu maken doe je zo

"Wat eten we vandaag?!" Herken je het? Je komt thuis van een lange werkdag en de kinderen zijn je al meteen de oren van het lijf aan het zeuren dat ze honger hebben. Maar wat ga je klaarmaken? Je rommelt wat in de frigo in de hoop nog iets bruikbaars te vinden dat je snel kan prepareren voor het avondeten. Helaas moet je alweer constateren dat je niks in huis hebt om te koken. Dan maar snel naar de winkel haasten en ter plekke niet kunt beslissen wat je gaat maken? Op voorhand een weekmenu maken is dé oplossing om tijdverlies, stress en nutteloze kosten te vermijden. Met deze 7 tips komt dat zeker goed!


Een weekmenu maken is de oplossing om tijdverlies te vermijden

1. Overleg met je gezinsleden en stel een lijstje op van 7 vertrouwde recepten die iedereen lust.


2. Zorg voor afwisseling in je recepten. Elke dag een gerecht met kip eten wordt je ook al snel beu.


3. Eens de maaltijden duidelijk zijn neem je een blad en maak je 2 kolommen. Links schrijf je de maaltijd en rechts de benodigde ingrediënten.


4. Zoek uit wat je al in huis hebt. Kijk in je kasten, de frigo, de vriezer en voorraadkast om erachter te komen welke ingrediënten je niet hoeft te kopen. Schrijf wat je wel nog nodig hebt op een boodschappenlijstje.


5. Hang je weekmenu ergens op waar je familieleden het kunnen zien. De volgende keer dat ze weer vragen "Wat we gaan eten", kan je naar de lijst verwijzen.


6. Just do it! Kook en serveer je maaltijden op basis van je weekmenu. Maak waar nodig notities over dingen die wel of niet goed werkten en maak de nodige aanpassingen voor je volgende weekmenu.


7. Van zodra je 2 of 3 weekmenu's met verschillende maaltijden klaar hebt kan je ze mixen en roteren. Je kinderen zullen zich vast niet herinneren dat ze 2 weken geleden al eens puree met bonen en worst hebben gegeten dus waarom zou je moeite doen om elke week een nieuw en uniek weekmenu te bedenken?


Good luck en smakelijk!

43 views0 comments

Comentários


bottom of page