top of page
david-van-dijk-255503-unsplash.jpg
  • Writer's pictureKenny

Gebruik sorteerbakjes voor je administratie

Updated: Oct 30, 2019

Heb je ook elke week een hele stapel inkomende en te verwerken papieren? Kranten, reclamefolders, facturen, brieven, ... Ze stapelen ze zich op, je raakt het overzicht kwijt en uiteindelijk heb je geen zin meer om eraan te beginnen. Herkenbaar? Lees dan zeker verder!


sorteerbakjes voor administratie
Baan je een weg door de papierberg met sorteerbakjes

Zo pak ik het aan


Ik heb 4 bakjes die gelabeld zijn met de volgende categorieën:

  1. TO DO

  2. OP TE VOLGEN

  3. TE KLASSEREN

  4. STRUCTURED


Elke dag maak ik de brievenbus leeg en doe ik de enveloppen open. Als er te betalen facturen bijzitten betaal ik die meestal meteen via de online banking app op mijn smartphone. Dit duurt vaak maar een paar minuten.


Al de rest sorteer ik per categorie in de bakjes zoals hierboven vermeld. Eén keer per week ga ik op een vaste dag door alle bakjes, laat ik elk document door mijn handen gaan en handel ik af wat er kan. Soms gaat er bijvoorbeeld wel een document van het TO DO bakje naar het OP TE VOLGEN bakje om dan uiteindelijk in het TE KLASSEREN bakje te belanden. Het kan dus soms een paar dagen of weken duren vooraleer een document volledig afgehandeld is.


Het STRUCTURED bakje gebruik ik voor het verzamelen van al mijn inkomende en uitgaande facturen. De inhoud hiervan breng ik per kwartaal naar de boekhouder.


Aan de bakjes kan je uiteraard nog categorieën toevoegen, zoals "VOOR PARTNER" of "BELASTINGEN".


Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kan gaan. En als het niet lukt ben ik er uiteraard om jou hiermee te helpen!


76 views0 comments

Comments


bottom of page