top of page
david-van-dijk-255503-unsplash.jpg
  • Writer's pictureKenny

Maak een jaarplanning voor de schoolvakanties

Heb je nog schoolgaande kinderen? Is het ook weer elke keer puzzelen om de (opvang tijdens de) vakantieperiodes gepland te krijgen? Misschien is het maken van een jaarplanning dan ook voor jou een oplossing! Hier lees je hoe wij het thuis aanpakken.


jaarplanning schoolvakanties

Een planning opmaken, en dat hoeft niet eens uitgebreid te zijn, dwingt je in ieder geval al goed op voorhand tot het nadenken over de moeilijkheden die je door het jaar gaat tegenkomen. Dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke klus is, maar hoe sneller je de 'problemen' kan tackelen, hoe beter.


Ergens in januari beginnen wij er zo aan:


1) Maak een Excel lijst met een overzicht van de schoolvakanties van dat jaar. Als je deze data nog niet kent, dan kan je deze gewoon even Googlen. Ze zijn gemakkelijk te vinden.


2) Als je je kind op kamp wil laten gaan, zoek dan op of je al ergens data vindt van waar en wanneer er (sport)kampen plaatsvinden. Bij Sporta bijvoorbeeld weten we uit ervaring dat ze een kamp organiseren in de paasvakantie, in juli, in augustus en dan misschien nog een in de herfstvakantie. Vul je Excel sheet alvast aan met deze data.


3) Kijk online wanneer de feestdagen vallen en vul deze in in je document. Op die dagen ben je meestal vrij zonder dat je verlof moet nemen.


4) Kijk op de schoolkalender wat de brugdagen en pedagogische studiedagen zijn en zet die data ook in je Excel sheet.


5) Check op je werk hoeveel verlofdagen je hebt dat jaar.


6) Beslis wie van de ouders de opvang voor welke kinderen op zich neemt en wanneer. Zet deze data ook in je planning.


7) Als jullie samen op vakantie gaan, beslis dan in welke periode dat gaat zijn, eventueel ook al naar waar.


8) Vraag bij familie of vrienden na wie op de overgebleven dagen de kinderen wil opvangen en wanneer. Als je geen familie in de buurt hebt wonen kan je misschien iets afspreken met de ouders van een klasgenootje voor een wisselwerking.


9) Nog niet alles kunnen coveren? Indien je financieel wat ruimte hebt kan je eens nadenken om (een deel van) je ouderschapsverlof op te nemen in de grote vakantie.


Geraak je er nog niet aan uit of heb je geen zin om eraan te beginnen? Bel me en dan maken we die planning even samen op.


19 views0 comments

Comments


bottom of page